sep
02
2022

Poseta đaka „Avram Mrazović“ škole

Na završetku naše četvorogodišnje školske avanture, sa učiteljicom posetili smo Udruzenje za edukaciju i brigu o zivotinjama ,,Malo kraljevstvo“.

U ,,Malom kraljevstvu“ smo upoznali mnogo različitih životinja. Pse, mačke, različite ptice i najatraktivnijeg – loptastog pitona.

Pored druženja i maženja sa životinjama, saznali smo važne informacije vezane za život životinja, obaveze vlasnika oko kućnih ljubimaca, socijalizacije, kao i preporuke vezane za ishranu, higijenu i zdravstvenu negu životinja.

Predavanje o dobrobiti životinja nam je održala naša učiteljica Blanka Lazići i njen suprug Slobodan Lazić. Saznali smo šta znači imati kućnog ljubimca i koje obaveze to povlači . Da postoje zakoni, propisi,ali iznad svega da je odgovornost svakog od nas pojedinačno ono što treba da negujemo i razvijamo. Svakom kućnom ljubimcu ,koji postane deo našeg života, treba da pružimo ljubav, odgovarajuće uslove svakodnevice i dostojanstven život.

Svi kućni ljubimci treba da imaju svoje ljude. Nije im mesto na ulici. Saznali smo kako bi se broj nezbrinutih žvotinja mogao smanjiti i njihov kvalitet života poboljšati , i u buducnosti cemo se zalagati da to tako i bude.

Edukacijom o dobrobiti životinja sada, mi postajemo edukatori u buducnosti. IV2 – Ana, Mihajlo, Maša, Nina, Mirko, Vasilisa, Katja, Andrej, Strahinja, Atanasije, Nikolija, Sara, Filip, Matej, Milan, Iva, Jovan i Maša

Usluge
Usluge