dec
22
2023

Kinološki bukvar – g

G- granule za ishranu pasa

Granule za ishranu pasa, takođe poznate kao suva hrana za pse, predstavljaju popularan oblik ishrane pasa. Ove granule su formulisane kako bi pružile kompletnu i uravnoteženu ishranu, obično uz dodatak svih esencijalnih hranljivih sastojaka koje pas treba za održavanje zdravlja.

Evo nekoliko ključnih informacija o granulama:

 1. Nutritivna vrednost:
  1. Granule za pse su formulirane da sadrže optimalne količine proteina, masti, ugljenih hidrata, vitamina i minerala kako bi zadovoljile nutritivne potrebe pasa.
 2. Raznolikost formula:
  1. Postoje različite formule granula prilagođene potrebama pasa različitih veličina, dobi, životnih stadijuma (štenci, odrasli psi, stariji psi) i posebnih zahteva, poput formula za pse sa alergijama ili osetljivim stomacima.
 3. Prednosti za zube:
  1. Žvakanje granula može pomoći u održavanju zdravlja zuba i desni pasa, smanjujući stvaranje zubnog plaka.
 4. Praktičnost i dugotrajnost:
  1. Granule za ishranu pasa su praktične jer se lako doziraju i skladište. Takođe imaju duži rok trajanja u poređenju s mokrom hranom.
 5. Prilagođeno doziranje:
  1. Preporučene količine granula zavise od veličine, starosti, nivoa aktivnosti i zdravstvenog stanja psa. Pratite preporuke proizvođača i konsultujte se s veterinarom.
 6. Oprez kod promene ishrane:
  1. Ako planirate promeniti ishranu svog psa ili preći s jedne vrste hrane na drugu, to biste trebali učiniti postepeno kako biste izbegli probavne smetnje.
 7. Kvalitetni Sastojci:
  1. Kvalitetne granule sadrže visokokvalitetne sastojke i izbegavaju dodatke poput nepotrebnih boja i konzervansa.

Prilikom odabira granula za ishranu svog psa, važno je uzeti u obzir individualne potrebe i karakteristike vašeg ljubimca. Konsultujte se s veterinarom kako biste odabrali pravu hranu koja će zadovoljiti specifične potrebe vašeg psa.

AktuelnostiMali saveti
AktuelnostiMali saveti