okt
04
2023

Izložba radova i dodela nagrada

SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA je dan prisećanja i odavanja počasti svim životinjama. 

Dan se obeležava na razne načine u svim zemljama.

Mi smo  ga obeležili izložbom dečiji likovnih radova , koji su pristigli tokom konkursa ,,Pas – moj prijatelj“. Postavka radova je bila  u prostorijama ,,Malog kraljevstva “  u Somboru.

Izložbi su prisustvovali svi nagrađeni i pohvaljeni učenici, njihovi roditelji i učitelji, stručni žiri ,predstavnici Udruženja, kao i psi Bobčo, Rex , Kira i mačka Božica.

Bilo je jako lepo i emotivno. 

Izloženi su svi pristigli radovi. Lelujali su na vetru  i naglašavali radost , kreativnost i lepotu dečijeg likovnog  izražavanja ….

Nakon pozdravne reči predstavnice Udruženja Blanka Lazić, članice žirija Mina Ševo i Milena Ferenčević-Stijelja su nagrađenih i pohvaljenoj deci uručili poklone ,diplome i zahvalnice za uloženi trud i postignuti uspeh.

Pobednici konkursa ,,Pas- moj prijatelj“ su:

1.EMILI ŠAKIĆ II4, OŠ,,Dositej Obradović“ Sombor. 

1.MOMČILO KARAS, IVr, ŠOSO sa domom ,,Vuk Karadžić“ Sombor

2.HELENA PAP III2, OŠ ,,Nikola Tesla“ Kljajićevo

2.MIA PETREŠ, IVr, ŠOSO sa domom ,,Vuk Karadžić“ Sombor

3.VUK GLAVAŠEVIĆ, II2, OŠ,,Avram Mrazović“ Sombor

3.LAZAR BURGOVIĆ,IVr, ŠOSO sa domom ,,Vuk Karadžić“ Sombor

Pohvale za izuzetno kreativne i idejno neobične radove su dobili :

MILICA JERKOVIĆ, I2, OŠ,, Dositej Obradović “ Sombor,

DANICA BATALO, IV1, OŠ ,,Miroslav Antić“ ,Čonoplja

BOŠKO VASILAKIS, IV2, OŠ,, Avram Mrazović“ Sombor,

kao i šest izvanrednih radova koji su nam stigli iz Lalića i nisu mogli da budu uvršteni u izbor…. iz OŠ,,Nestor Žučni“: To su UROŠ STOJANOVIĆ,MARIJA LESKOVAC,MILAN BUTAŠ, MIHAJLO RISTIĆ,LANA MACKO i MILICA SALIJEVIĆ koji nisu mogli da prisustvuju izložbi radova.

Izuzetno smo zahvalni na velikom odzivu, trudu i ljubavi koje su deca  prenela u radove ❤️, roditeljima i učiteljima dece ,  kao i Gradu Somboru koji je podržao aktivnosti Udruženja ,,Malo kraljevstvo“ kroz LAP za decu 2023 .i naš  projekat ,,Upoznajmo pse – budimo odgovorni i bezbedni u prisustvu pasa“.

I  podsetimo se još jednom,  svakodnevno pružajmo ljubav i poštovanje prema našim sustanarima na planeti, bez obzira jesu li to naši ljubimci, domaće ili divlje životinje , stanovnici šume i livade, stanovnici reka….

Aktuelnosti
Aktuelnosti